на живо

Европейското по волейбол за жени пряко по RING и на VOYO (ВИДЕО)

Има един свободен билет за 1/4-финалите, надявам се да е за нас, каза пред bTV треньорът на България Лоренцо Мичели

Европейското по волейбол за жени пряко по RING и на VOYO (ВИДЕО)

Волейболът завладява отново ефира на bTV Media Group. RING започва излъчването на мачовете на женския национален отбор от европейското първенство в Италия.

Шампионатът започва следващата седмица, а всичко най-интересно ще може да проследите и онлайн на платформата VOYO.

България е в група с настоящия европейски шампион Италия и отборите на Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина и Швейцария.

Съставът на България за Евро 2023:

Разпределителки: Мирела Шахпазова, Петя Баракова
Диагонали: Мерелин Николова, Радостина Маринова
Посрещачки: Ивета Станчулова, Мария Йорданова, Мирослава Паскова-Кънева, Елена Бечева, Вангелия Рачковска
Центрове: Мира Тодорова, Мария Кривошийска, Борислава Съйкова
Либеро: Мила Пашкулева, Галина Карабашева

"С изключение на Италия, можем да победим всеки един от отборите, ако играем със същия хъс, както в Лигата на нациите. Резултатите сочат, че има едни седем отбора, които би трябвало да са в топ 8 на Европа. Дори и да е така обаче, има един свободен билет за 1/4-финалите. Надявам се ние да го вземем", коментира пред bTV треньорът на "лъвиците" Лоренцо Мичели. 

Хвърляйки поглед към последното европейско първенство преди 2 години - титулярните ни волейболистки, поради една или друга причина, сега не са част от отбора.

"Това е изцяло нов национален отбор. Той няма нищо общо с онзи от преди 2 години, в който пръстваха опитните състезателки. И въпреки, че в момента се гради съвсем нов облик на тима, вратите са широко отворени за всеки, който иска с гордост да играе в отбора". 

Мичели обаче ще може да разчита на капитана Мирослава Паскова. Волейболистката, която се контузи по време на Лигата на нациите и претърпя операция, се възстанови много по-бързо от очакваното.

"Според плана - малко избързваме, ако има проблеми, решаваме на място, но щом мога да се движа и да съм отбора, значи всичко е наред", каза пред нашата телевизия Паскова.

"Тя е характер. Ако имаме повече хора като нея, ще бъдем на едно съвсем различно ниво", респектиран е треньорът на България.

За волята да преодолееш шеста поредна контузия и защо на третия ден след операцията - Мирослава Паскова се е върнала в залата, гледайте утре в новините на bTV и на www.btvsport.bg.