на живо

Волейболният Левски служебно на европейски полуфинал?

„Сините“ чакат отговор по жалба

 

Волейболният Левски може да се класира за европейски полуфинал по служебен път. "Сините" загубиха и двата си четвъртфинални двубоя с италианския Монца в "Чалъндж Къп", но са подали официална жалба до Европейската конфедерация заради участието на словенския национал Ник Муянович.

Последният стартира сезона в Калцит Камник в родината си - тим, който е в същия турнир. Муянович игра срещу норвежкия Викинг (Берген), а след това облече екипа на Монца срещу Левски.

Снимка: Lap.bg

Преди дни от Калцит също подадоха жалба до CEV и директора Торстен Ендрес, заради участието на Муянович в двубоите срещу “сините”, и поискаха официално Монца да бъде дисквалифициран от турнира.

 

"Как е възможно Ник Муянович да може да играе за два отбора в един и същи турнир (“Чалъндж къп”), в една и съща година? Той започна сезона в нашия Калцит Волей и игра мачове срещу норвежки отбор, след което с измамна транзакция се озова във Веро Волей. Тази седмица той игра срещу Левски София в същото състезание. Доколкото знам, правилата са ясни. Един играч може да се състезава в едно състезание, в един клуб, в една състезателна година, нали? Мисля, че Веро Волей трябва да бъде дисквалифициран от турнира “Чалъндж къп", написа генералният мениджър на отбора от Камник - Томи Шулц, в открит имейл до CEV.

Снимка: Lap.bg

Муянович започна турнира с екипа на Калцит Камник в първия и втория мач от 1/32-финалите в “Чалъндж къп” с норвежкия Викинг, като и двата се играха в Камник на 1 и 2 ноември.

След това той дебютира с фланелката на Монца в реванша от осминафиналите в Италия срещу Панатинайкос и стартира в четвъртфиналите срещу Левски, като стана MVP на реванша.