на живо

369 дни по-късно: Неймар се завърна (ВИДЕО)

Игра почти половин час при победа за Ал Хилал

 

Неймар се завърна в игра точно 369 дни след тежката контузия в коляното! Бразилската звезда влезе като резерва при победата с 5:4 на Ал Хилал срещу Ал Аин от третия кръг на Азиатската Шампионска лига.

Нападателят се появи на терена 13 минути преди изтичането на редовното време. След това тимът му остана с човек по-малко заради директен червен картон, а реферът даде 13 минути добавено време. Така Неймар записа около половин час.

С успеха Ал Хилал се изкачи до върха в Западната група в Шампионската лига с актив от 9 точки, а Ал Аин е 11-и с едва точка.

 

Мнозина определят трансфера на бразилеца Неймар в Ал Хилал през лятото на 2023 г. като най-голямата измама на века!

Ней пристигна в Саудитска Арабия срещу 90 млн. евро, колкото клубният му тим плати на ПСЖ. Бразилецът подписа договор до юни 2025 г. и се контузи само след 5 мача.

Що се отнася до договора между 32-годишният Неймар и Ал Хилал, може да се каже, че това е най-странното юридическо споразумение.

Бразилецът изигра само 5 мача за Ал Хилал за година и половина, но спечели 4 трофея с клуба и не пропусна нито едно празненство, редовно се снима със съотборниците си и купите.

Според хора от кухнята на отбора Ней е тренирал зле в последно време, въпреки че е успявал да прави определени упражнения, докато се е възстановявал от контузия в коляното. Затова не е учудващо, че наскоро не издържа физическия тест, като има и проблем с наднорменото тегло.