на живо

"Адът е на земята": Животът на Робиньо в затвора

Бившият футболист спечели 70 милиона на терена, сега ремонтира телевизори и радиоапарати

 

От няколко месеца Робиньо излежава 9-годишната си присъда в бразилски затвор.

Мнозина говорят за бразилската затворническа система като...за "Ада на Земята".

Бившият национал на "златистите" е осъден за групово изнасилване, извършено в Милано през 2013 г.

40-годишният бивш бразилски футболист, който е носил екипите на Сантос, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Милан, Гуанджоу, Атлетико Минейро, Сиваспор и Истанбул ББ, се адаптира към новия си живот зад решетките.

The Sun съобщава, че Робиньо посещава часове по електротехника зад решетките.

"Трудно е да се каже дали му харесва или не, но так времето минава по-бързо", обясни адвокатът му.

След този 600-часов курс Робиньо, който има 100 мача за Бразилия и спечели повече от 70 милиона евро през цялата си кариера, ще може да ремонтира телевизори, радиоапарати и други уреди в затвора, а и след това...

Адвокат Марио Росо Вале потвърди, че клиентът му е примерен затворник, откакто беше затворен през март: "Държи главата си наведена и върви напред спокойно... той е примерен затворник и не е имал никакви проблеми с други затворници."

Вале разкри, че Робиньо е поискал и е получил бутонки, за да може да участва в мачовете, които се организират сред затворниците.

Условията и средата, в които ще живее бившата футболна звезда, са далеч от нормалните - често има самоубийства, недобронамерени наркобарони, тоалетни с дупки в пода, лоши санитарни условия, сексуално насилие...

"Пренаселеността е основен проблем в затворите в Бразилия и никъде не е по-сериозен от този в Пернамбуко... Държавата е затворила десетки хиляди хора в килии, предназначени за 1/3 от този брой. Има затворници с ключове, които насилват и сплашват, за да управляват територията на затвора като лично владение", обясни преди време Мария Лаура Канинеу, директор на Human Rights Watch.