на живо

Алвеш няма 1 милион евро: Още една вечер в затвора

Кой ще плати гаранцията?

Дани Алвеш, който беше временно освободен под гаранция от 1 милион евро в сряда, няма да напусне затвора днес. Защитата на бившия футболист не е платила тази сума преди крайния срок (14:00 ч.).

Така бразилецът, който беше осъден на четири години и половина затвор за изнасилване на млада жена в нощен клуб в Барселона ще прекара още една нощ в затвора Brians 2.

Бившият капитан на Барселона е "на топло" от 20 януари 2023 г., така че е прекарал повече от 420 дни в затвора, което му позволява гаранция.

Според La Vanguardia той е разчитал на Неймар, бившия му съотборник в Барселона, ПСЖ и бразилския отбор, за да излезе от затвора и по-конкретно да плати гаранцията от 1 милион евро. До днес това не се случи.

Според адвоката на Алвеш, той има в сметките си около 70 000 евро, тъй като всичките му рекламни и клубни договори са прекратени след повдигнатото срещу него обвинение в изнасилване на млада жена в нощен клуб в Барселона.

С издаването на присъдата от 4,5 години, която се обжалва от жертвата и прокуратурата, е платил и 150 000 евро обезщетение.

Снимка: БГНЕС

Сметките му са замразени, както и имуществото му заради бракоразводното дело, заведено от съпругата му Динора Сантана.