на живо

Анчелоти за Винисиус: Един от най-добрите и носител на "Златната топка"

Мбапе разбира прекрасно какъв мач е Ел Класико, коментира Карло Анчелоти

Facebook
 

Карло Анчелоти вярва, че Винисиус Жуниор ще вземе "Златната топка" още този понеделник.

Най-престижната церемония по връчването на индивидуалните награди в световния футбол – ще се проведе в Париж на 28 октомври.

bTV Media Group ще направи съпричастни зрителите със събитието, отличаващо най-добрите футболисти през годината, в ефира на bTV Action, онлайн на VOYO и на btvsport.bg. Началото е точно в 21:45 ч. пряко от театър „Шатле“.

Какво означава да тренираш Винисиус Жуниор?

"Това означава да работиш с един от най-добрите играчи в света. Той е много скромен човек, който израсна много като футболист и стана един от най-добрите в света. Бъдещ носител на "Златната топка", който притежава същото смирение и дисциплина като в деня, когато го срещнах", коментира татко Карло.

Снимка: Facebook
Преди церемонията в Париж Вини ще играе в Ел Класико срещу Барселона. Мач №1 в Ла Лига е утре вечер.

Анчелоти е категоричен, че в този двубоя няма изявен фаворит и увери, че спи спокойно преди възловия мач на "Бернабеу".

"Барселона се справя много добре този сезон. В мач като Ел Класико е много трудно да се избере фаворит. В момента нищо не пречи на съня ми", каза Анчелоти на пресконференцията преди мача.

 

"Обикновено не е нужно да казвате много преди мачове от такова ниво. Идеята е да се даде на момчетата ясна, много опростена стратегия. Това не е мач, в който трябва да говорите много с играчите. Когато играех, бях много притеснен. И ван Бастен веднъж ми каза: "Спокойно, просто е. Подай ми топката." И проработи безброй пъти", каза италианецът.

Специалистът вярва, че Килиан Мбапе ще покаже най-доброто от себе си в първото си Ел Класико.

Снимка: Facebook

"Той сам разбира прекрасно какъв мач е това. Освен това Килиан игра много пъти срещу Барселона. Той е уверен в качествата си. Спокойно и старателно се подготвя за мача. Мисля, че той ще покаже най-добрата си страна в утрешния мач", каза Анчелоти.

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK