на живо

Арестуваха национал на Перу, ударил полицай (ВИДЕО)

Испанската полиция раздаде правосъдие, след като обърка футболистите за фенове

 

Грозните сцени отново завладяха футбола. Този път те се разиграха пред хотел в Мадрид, където испанската полиция се сби с част от играчите на националния отбор на Перу.

Пред вратите на хотела чакаха фенове, които искаха да поздравят перуанските играчи.Впоследствие се заформи меле между органите на реда и перуанците. Според информацията полицията не е разпознала футболистите на „бяло-червените“, като ги е объркала с привърженици.

Феновете, намиращи се пред хотела, направили всичко възможно да потушат напрежението, но то пламнало още повече. Говорител на испанската национална полиция потвърди, че играч на Перу е бил арестуван за това, че е ударил полицай в окото. Според докладите арестуваният е Педро Галезе. За футболиста на Орландо Сити се смята, че е освободен, след като е бил отведен на разпит.

Информацията гласи, че запалянковците са започнали да изстрелват сигнални ракети, което е довело до повикването на отряда за бързо реагиране. Привържениците са опитали да стигнат до играчите, но полицаите са застанали между двете страни в опит да запазят обществената безопасност.

В един от докладите се посочва, че проблемите са започнали, след като служител на реда е сбъркал Йошимар Йотун от Спортинг Кристал за фен и го е блъснал. От своя страна Галезе сподели, че перуанските играчи са искали да поздравят привържениците, но в следващия момент полицията е започнала да раздава правосъдие върху първите.

Селекцията на Хуан Рейносо се намира на испанска земя за контрола с представителния тим на Мароко. Отношение по темата взе и футболната централа на Перу, която подкрепи Галезе и заяви, че ще съдейства по случая на всички замесени страни.