на живо

Свиреп бой на фенове с полицаи преди Италия – Англия (ВИДЕО)

Напрежението пламна в Неапол

Свиреп бой на фенове с полицаи преди Италия – Англия (ВИДЕО)

Напрежението взе връх преди мача между Италия и Англия на стадион „Диего Марадона“ в Неапол. Английски фенове се сбиха с италианската полиция малко преди началото на квалификацията за европейското първенство в Германия догодина.

Кадри, публикувани в социалните мрежи, показват как полицията за борба с безредици използва палки и щитове срещу привърженици, докато хора се стичат да гледат мача. Част от запалянковците вдигнаха ръце в опит да успокоят ситуацията и да демонстрират, че не са агресивни, докато други влязоха в пререкания с органите на реда.

Ситуацията не мина и без пострадали, след като трима фена бяха ранени след сблъсък . На мястото присъстваха и британски полицаи, които се опитаха да потушат безредиците. Не е ясна причината, която предизвика напрежението. Според медиите на Острова част от английските привърженици са влезли по-късно на стадиона, тъй като са имали проблеми с автобусите, които са ги превозвали.

Победата отиде в ръцете на селекцията, водена от Гарет Саутгейт. „Трите лъва“ триумфираха с 2:1, а Хари Кейн влезе в историята на страната, записвайки 54-то попадение с националната фланелка. По този начин той задмина легендарния Уейн Руни.