на живо

Бербатов разкри как е отказал на "Манчестър Сити"

Точно преди да отиде в "Манчестър Юнайтед"

 

Димитър Бербатов се разминал на косъм с "Манчестър Сити". Голмайстор номер 1 в историята на националния ни отбор трябваше да чака до последния момент на летния трансферен прозорец през 2008 г., за да премине в "Манчестър Юнайтед".

Часове преди финализирането на сделката обаче мениджърът на Бербатов - Емил Данчев, му казал за интерес от страна на "гражданите", а в отговор нападателят използвал нецензурен език.

"Това е истинска история. Както съм казвал и преди, следвам собствения си път и, разбира се, има хора, които са разочаровани от моето решение, както бяха феновете на "Спърс", когато реших да си тръгна, за да следвам мечтата си", споделя Бербатов пред The Athletic.

"Но когато вече бях толкова близо до мечтата си, от "Сити" правят предложение на агента ми. Той ме погледна и попита какво ще правим. Изругах и заявих, че отиваме в "Юнайтед".

 

"В моите мечти това е емблемата, фланелката, мениджърът, играчите, историята. Идвам от малка държава, а това беше голяма възможност за мен. Трябваше да я сграбча с двете си ръце и да не я пускам, защото нямаше да се случи втори път. Посоката беше само една", споделя още той.

Снимка: Getty Images

Бербатов преминава на "Олд Трафорд" през септември 2008 г. с транфер от "Тотнъм" за 30 млн. паунда, а междувременно "гражданите" взимат Робиньо за 32.5 млн. паунда.

По това време "Манчестър Сити" тъкмо става собственост на милиардера Шейх Мансур, който има план да направи от скромния тим европейски гранд. И за целта Мансур се нуждае от голямо име, с което да заяви претенциите си.

Тогава Бербатов е сред най-желаните нападатели в Англия.

Снимка: Lap.bg

На "Олд Трафорд" Берба прекарва четири сезона. Вкарва 48 гола в 108 мача, преди да премине във "Фулъм" през 2012-а. Печели две титли на Висшата лига и една Купа на Лигата с "червените дяволи".

През месец май той ще участва в благотворителен мач между легендите на "Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул".