на живо

Бивш футболист на Манчестър Юнайтед почина две седмици след сватбата си

Или 100 процента, или нищо, бе мотото на Боби Пауър

Юношата на Манчестър Юнайтед Боби Пауър, който стана по-известен като филмова звезда, почина на 40 г. след битка с рака.

Пауър игра за младежкия отбор на "червените дяволи" през 90-те години, а след това се насочи към фитнеса и дори работи като инструктор.

Баща е три дъщери - Лорен (20 г.), Кейтлин (19) и Хайди (12). Добива световна популярност с участието си във филма на футболна тематика - "Има само един Джими Гримбъл“, а след това се снима и в други ленти.

Никой не можеше да си представи, че болестта ще го събори с бясна скорост. Разбира, че нещо не е наред, връщайки се от поход в планината.

Скоро започва да губи апетит и когато кожата му пожълтява, диагнозата е бързо установена. Мускулите му се топят.

Дори майката на Боби не може да повярва, че болестта настъпва толкова бързо. Когато синът й каза, че е диагностициран с рак на панкреаса, тя му каза: " Няма начин... ще живееш 110 години ." За съжаление майка му сгреши.

"Как изобщо да започна?... Ще се опитам да ви кажа възможно най-кратко", започна Боби изповедта си в Instagram в края на септември миналата година.

"Преди седем седмици си легнах вечерта, нормално и се събудих малко замаян. Не бях гладен и когато се опитах да ям, ми се гадеше. Това продължи три дни, кожата и очите ми пожълтяха.

На петия ден реших да отида в болницата, припаднах два пъти, докато чаках. Стабилизираха ме и заспах изтощен, на втория ден ми направиха ЯМР, а на третия ден лекар дойде и ми каза, че имам рак на панкреаса. Вече бях свалил 14 кг“, написа Боби в Instagram.

Изтърпя всички процедури, които лекарите предложиха.

"Той искаше да живее за трите си дъщери от първия си брак", разказва майката му Естрела.

Лорън, Кейтлин и Хайди бяха с баща си на сватбената церемония, когато той се ожени за своята любов от гимназията - Джема Пауър-Блис. Само няколко седмици по-късно Боби почина.

"Той беше човек, който говори с всички, винаги общителен и в центъра на вниманието, където и да отиде", написа дъщерята Кейтлин в съобщението си в социалните мрежи, а за живота на Боби свидетелства и кратък видеоклип в профила му в Instagram, символично наречено - "Или 100 процента, или нищо".