на живо

Брутално меле на футболен мач в Азия (ВИДЕО)

Финалът между Индонезия и Талйанд бе белязан от жесток бой

Брутално меле на футболен мач в Азия (ВИДЕО)
 

Бруталните сцени са често виждано нещо по футболните стадиони в Европа и Южна Америка. Изненадващо или не до грозни случки се стигна и на мач в Азия.

Снимка: Reuters

Финалът между Индонезия и Талйанд на игрите в Югоизточна Азия бе белязан от брутален бой. Драмата бе на дневен ред в края на двубоя, в който индонезийците поведоха с 2:0 през първото полувреме, но тайландците върнаха двата гола през второто. Последното попадение падна в седмата минута на добавеното време, когато вторите изравниха и се стигна до продължения.

Снимка: Reuters

В допълнителното време тимът на Индонезия отново поведе, а след това напрежението взе връх. Инициатори на бруталния бой дадоха двамата треньори на отборите, а след това в мелето се включиха и играчите. Последва светкавична намеса на охраната, която стори всичко по силите си да потуши страстите.

Снимка: Reuters

Минути по-късни реферите взеха нещата в свои ръце и започнаха да раздават червени картони. Потърпевш се оказа отборът на Тайланд, който остана с осем полеви играчи. Това бе достатъчно за индонезийците да спечелят с 5:2 и да триумфират с титлата, която е първа в историята им.  

Снимка: Reuters

Игрите се провеждат от 5 до 17 май в Камбоджа, а по традиция участват 11 държави от Югоизточна Азия. Част от футболния турнир пък са играчи само до 22-годишна възраст. Първото издание на форума е през 1959 във Виетнам.