на живо

Челси и Сити ще бъдат наказани много по-тежко от Евертън!?

Говори се за минус 30 точки и отнемане на поне една титла на "гражданите"

 

Прецедентът, който се случи вчера във Висшата лига с отнемането на 10 точки от Евертън, най-вероятно ще отвори кутията на Пандора и ще последват други наказания.

Най-големите харчещи в английския футбол Манчестър Сити и Челси са атакувани от доста време. Сега Times пише, че и те повтарят сценария на Евертън, но много по-лош.

Според вестника Сити и Челси ще бъдат наказани с отнемане не на 10, а на 30 точки и те ще се борят за оцеляване във Висшата лига. Срещу двата клуба са подадени над 100 жалби за нарушаване на правилата на финансовия феърплей, но нито една до момента не е достатъчна, за да бъдат наказани.

Някои стигат толкова далеч, че твърдят, че е възможно Сити да бъде лишен от поне една титла във Висшата лига, въпреки че шансовете това да се случи са минимални.

Вчера от актива на "карамелите" бяха отнети 10 точки. Санкцията влиза в сила незабавно, което означава, че "сините" от Ливърпул падат с пет места и вече са в зоната на изпадащите.

"След петдневно изслушване миналия месец комисията определи, че Евертън има загуби от 124,5 милиона паунда, които надхвърлят допустимата граница от 105 милиона. Комисията заключи, че спортно наказание от отнемане на 10 точки ще бъде наложено. Санкцията има незабавен ефект", се казва в позиция на Висшата лига.

Това е първият отбор от Висшата лига, на който са отнети точки за нарушаване на правилата на финансовия феърплей.