на живо

Евертън може да получи ново наказание, още един клуб е заплашен

Висшата лига е погнала и Нотингам

През ноември Евертън бе наказан с отнемане на 10 точки от актива във Висшата лига заради нарушаване на финансовите правила.

Сега "карамелите" могат да бъдат ударени втори път.

Британският "Таймс" пише, че Висшата лига е погнала Нотингам Форест и Евертън за ново нарушение на феърплея.

Според новите правила в Премиър лийг всички 20 клуба трябваше да предадат счетоводните си книги до 31 декември, а резултатите от одитите им се очаква на 14 януари.

Според изданието Нотингам със сигурност ще получи някакво наказание за надхвърляне на сумата за допустима загуба. Все още не е ясно дали и Евертън попада в тази категория, но според изданието това е много възможно.

Допустимата загуба за бюджета на всеки клуб от Висшата лига е 105 милиона паунда в рамките на три сезона, или по 35 млн. паунда на сезон.

Тимът от Ливърпул вече беше глобен, защото загубите му до сезон 2021/22 бяха 124,5 милиона паунда. Нотингам Форест е загубил около £230 милиона от трансфери на играчи през последните три трансферни прозореца.

И двата клуба се борят за оцеляване, така че вземането на точки директно може да ги отведе в Чемпиъншип.

Очаква се всичко да приключи до началото на април, което означава, че ако се стигне до отнемане на точки, то те със сигурност ще бъдат взети от актива на отбора или отборите от този сезон.