на живо

Ибрахимович се прицели в рекорд на Евро 2024 (ВИДЕО)

Златан Ибрахомович е готов да твори история

Ибрахимович се прицели в рекорд на Евро 2024 (ВИДЕО)

Златан Ибрахимович не се е отказал от мисълта да преследва историята. Една от звездите на Милан има желанието да играе за националния отбор на Швеция по време на европейското първенство догодина в Германия. Тогава шведът ще бъде на 42 години, което ще го превърне в най-възрастния футболист на европейски финали и ще задмине унгарския вратар Габор Кирали, който се отказа на 40-годишна възраст след Евро 2016. 

Ако се чувствам добре и получа обаждане от треньора, ще помогна на него, на отбора и страната и ще дам всичко от себе си“, коментира той на пресконференцията. Нападателят получи повиквателна за старта на квалификациите за шампионата на Стария континент.

Ако се появи в игра по-късно тази седмица срещу Белгия и Азербайджан , 41-годишният играч ще одобри рекорда за най-възрастен футболист на тази фаза от пресявките. До този момент постижението се държи от италианския вратар Дино Дзоф.

Това е втори период за Ибра с екипа на скандинавците, след като се завърна в редиците на представителния тим през 2021 година. Преди това защитаваше цветовете на „тре конур“ от 2001 до 2016, след което се отказа от националната фланелка. Срещу името на Ибрахимович личат 121 мача и 62 гола.