на живо

Испанската прокуратура обжалва присъдата на Алвеш

Четири години и половина затвор били малко

Испанската прокуратура обжалва присъдата на Алвеш

Испанската прокуратура ще обжалва присъдата срещу Дани Алвеш, за да може бразилският футболист да получи по-тежка присъда от четирите години и половина затвор, на които беше осъден за изнасилване, информира "Франс прес".

Присъдата от четири години и половина затвор е много по-малка от деветте години, които прокуратурата искаше. Адвокатите на жертвата желаеха максималните 12 години затвор.

На 22 февруари Алвеш беше осъден на четири години и половина затвор от съд в Барселона за сексуално насилие над млада жена в нощен клуб в Барселона на 30 декември 2022 г.

След това съдът нареди на Алвеш да плати на жертвата 150 000 евро обезщетение, както и бразилецът да бъде под наблюдение в продължение на пет години и да не му бъде позволено да общува с жертвата или да се доближава до нея.

По време на процеса бившият капитан на Барселона отрече вината и каза, че срещата им е била по взаимно съгласие, докато жертвата свидетелства, че Алвеш я е изнасилил в тоалетната.

Бразилецът е в затвора от 20 януари миналата година. Съдът многократно е отхвърлял искания за освобождаване под гаранция поради рискове от бягство. Бразилия не екстрадира свои граждани, осъдени в чужбина.

40-годишният бивш футболист е един от най-титулуваните в историята - по време на кариерата си той спечели 42 титли, включително три Шампионски лиги с Барселона и две Копа Америка с Бразилия. Той постигна най-големия си успех, играейки за Барселона, с която спечели 23 трофея от 2008 до 2016 г.