на живо

"Какво повече мога да кажа за Модрич? Чакай да взема речника!"

Футболът дължи на Модрич титла с Хърватия, смята Иван Ракитич

 

Евро 2024 започва в петък. Лука Модрич отново е под прожектори, а Иван Ракитич, в интервю за AS, обсипа бившия си съотборник с комплименти.

"Какво повече мога да кажа за Лука Модрич? Чакай, отивам да взема речник! Трудно е да се намерят думи, за да се опише колко невероятен е той. Независимо дали подкрепяте Реал Мадрид или не, Лука се откроява като уникален човек.

Той е чистото въплъщение на футбола, пример за деца, футболисти, дори журналисти. Той заслужава похвала за всичко, което е постигнал в Мадрид и с националния отбор, както и отношението си към другите.

Всеки, който обича футбола, иска той да остане в Мадрид и Европа, за да можем да се наслаждаваме още на играта му. Той е единствен по рода си и несравним.

Футболът дължи на Модрич титла с националния отбор на Хърватия. За него ще бъде много важно да спечели европейското. Ще бъде специален момент да видя как Лука вдига трофея", смята Ракитич.

Лука и Иван играха дълги години на клубно ниво за основните съперници в испанския футбол - Реал и Барселона. Но клубните разногласия не попречиха на хърватите да поддържат топли отношения.

Модрич включи съотборника си от националния отбор в своя Дрийм тийм - където Иван беше единственият играч, който не е свързан с "белия балет."