на живо

Миятович възражда Партизан, но без цигари и анцузи (ВИДЕО)

Легендарният сръбски футболист бил шокиран от видяното на стадиона на белградския гранд

 

Откъде тръгва възраждането на един от балканските футболни грандове Партизан? От цигарите и анцузите! 

Това са един от първите решения на новия борд на директорите на "черно-белите" - Предраг Миятович, Данко Лазович и Расим Ляич. Те тримата се заеха да оправят ситуацията при 27-кратните шампиони на Сърбия. 

И вече са ясни първите решения - категорична забрана за пушене в затворените пространства на стадион "Партизан" (бившия "Югославска народна армия") и официален дрескод за служителите! Всички представители на клуба ще трябва да носят костюми, а не анцузи, ако искат да гледат мачовете от официалната ложа на стадиона, както и от тези, определени за спонсорите на тима. 

Снимка: partizan.rs

Според сръбските медии Миятович, неговият бивш колега на терена Данко Лазович, както и бизнесменът и бивш министър на търговията, туризма и телекомуникациите Расим Ляич са били шокирани от липсата на правила за поведение на стадиона и от лошата дисциплина.

 

Отделно футболната легенда е забелязал, че в школата на клуба се работи с остаряла екипировка, която трябва да бъде подменена. 

Снимка: partizan.rs

Миятович игра за "черно-белите" в периода 1990 - 1993 г., като спечели веднъж титлата и веднъж Купата на страната. След това той премина във Валенсия, а с Реал Мадрид спечели Шампионската лига през сезон 1997/1998. 

В момента Партизан е на четвърто място в класирането на сръбската лига с 6 победи, 2 равенства и 2 загуби. Тимът обаче не е ставал шампион от сезон 2016/2017 и не е печелил Купата от сезон 2018/2019 за сметка на "вечния враг" Цървена звезда. 

Снимка: Reuters

През септември "звездашите" вкараха 4 безответни гола на своя съперник в голямото дерби на Сърбия и това предизвика трусове по високите етажи в Партизан и дори бойкот на феновете им. Така наречените "Гробари" се считат за едни от най-атрактивните и сплотени привърженици. 

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK