на живо

"Не беше готов за Барса. По-лесно му е да каже, че съдиите бутат Реал"

Да получиш лиценз в Катар и да играеш пред 300 души, не е същото като да си на пейката на Барса, смята Гути

Reuters

Бившият футболист на Реал Мадрид Гути смята, че Шави не е бил готов да работи в Барселона.

"Имайки страхотен отбор, той извлече малко от своите играчи. Това е реалността. Добрият треньор се адаптира към играчите, с които разполага.

Шави не беше готов да работи в Барселона. Мислеше, че всичко ще бъде много просто, но не. Да получиш лиценз в Катар и да играеш пред 300 души, не е същото като да си на пейката на Барса.

Има хора, които са по-подготвени, има и такива, които трябва да работят в други отбори, за да натрупат опит и след това да попаднат в голям клуб, независимо дали е Шави или друг треньор.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мисля, че Шави иска да скрие всичко, което отборът му не прави на терена с коментари за съдийството. Струва ми се, че му е по-лесно. За него е по-трудно да предположи, че неговата Барселона играе слабо или не на желаното ниво, отколкото да каже: "Факт е, че съдиите предпочитат Реал Мадрид."

Вярвам, че в продължение на 38 кръга съдиите могат да ти помогнат в един мач и да ти навредят в друг. Не мисля, че има пристрастия към Реал, Барселона или друг отбор.

Никога не съм виждал треньор да казва: "Днес ни помогнаха, не трябваше да спечелим тези три точки", каза бившият играч на Реал Мадрид Гути в El Chiringuito.

Шави приключи като футболист в Ал Сад, където започна и треньорска му кариера (2019-2021) и спечели редица трофеи, включително шампионата на Катар.