на живо

Обвиниха в изнасилване световен шампион (ВИДЕО)

Кариерата на Гонсало Монтиел е заложена на карта

Обвиниха в изнасилване световен шампион (ВИДЕО)

Кариерата на Гонсало Монтиел може да придобие съвсем друг развой. Срещу играча на Севиля е подадена жалба за предполагаемо изнасилване, твърди Marca.

Жалбата срещу футболиста е била подадена пред аржентинското правосъдие от адвоката на жертвата. Злощастната случка се е разиграла на 1 януари през 2019 година, когато той е празнувал рожден ден. Твърди се, че жената е била изнасилена не само от десния бек, а и от още хора по време на партито. Тогава играчът бе част от Ривър Плейт, след което премина в Севиля.

Заявлението, което е било предоставено в община Ла Манса, където се смята, че е станала случката, добило по-сериозни размери в последните дни, тъй като жертвата е получила заплахи от обкръжението на играча, включително и от неговата майка. Жената работи като модел и е имала кратка връзка с аржентинския национал. Тя се запознала с неговото семейство, а след това той настоял да остане на купона. Според адвоката жертвата не пие алкохол, но е изпаднала в безсъзнание след две питиета.

 

Монтиел помогна на аржентинците да триумфират със световната титла в Катар през декември. 26-годишният футболист се превърна в един от героите на финала срещу тима на Франция. Той отбеляза победната дузпа в спора за трофея, който завърши 3:3 в редовното време и 4:2 за „гаучосите“ при наказателните удари.