на живо

"Отведоха ме в затвора, а там бяха най-красивите момичета на света" (ВИДЕО)

Диего Марадона и срещата му с Пабло Ескобар

"Отведоха ме в затвора, а там бяха най-красивите момичета на света" (ВИДЕО)
 

За милиони фенове Диего Армандо Марадона е най-добрият футболист на всички времена и най-близкото нещо до съвършенството, което се е появявало в света на футбола.

В Аржентина той е божество, а за останалия свят е виртуоз с топка в крака, заради който милиони деца започнаха да играят футбол.

Снимка: Reuters

Не само хора от света на футбола се възхищаваха на аржентинеца, но и актьори, певци, бизнесмени и дори престъпници.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diego Maradona (@maradona)

Един от тях е Пабло Ескобар - колумбийският наркобарон, който през 1991 г. построи свой собствен частен затвор, по-известен като La Catedral.

Там той разполага с футболно игрище, бар, джакузи и стаи за забавления.

Ескобар иска най-големите звезди на футбола да го забавляват и да играят пред очите му. Карлос Валдерама пръв разказва какво се случва зад стените на затвора, а по-късно прага прекрачват Клаудио Каниджа и самият Марадона, отишъл си без време на 25 ноември 2020 г.

Още през 1991 г. посредник се свързва с До Диего, като му казва само, че много важен човек от Колумбия иска да му плати „невероятна сума пари“, за да изиграе приятелски мач с Рене Игита.

"Отведоха ме в затвора, заобиколен от стотици пазачи. Казах "Какво, по дяволите, става? Арестуван ли съм?" Мястото беше като луксозен хотел", спомня си Марадона. Тогава ми казаха: "Диего, това е Ел Патрон".

Снимка: Getty Images

"Не четях вестници, не гледах телевизия и нямах представа кой е той! Срещнахме се в един кабинет и той каза, че ми е фен и се идентифицира с мен, защото като него и аз съм започнал от дъното", ще разкаже по-късно Марадона.

"Играхме мач и всички се забавляваха. По-късно същата вечер имахме парти с най-красивите момичета, които съм виждал. И то в затвора, човече! Не можех да повярвам. На следващата сутрин ми плати и се сбогувахме", завършва Божията ръка.