на живо

Пламъци отложиха мач в Англия (ВИДЕО)

Проблеми за изпадналия от Висшата лига Саутхемптън

Пламъци отложиха мач в Англия (ВИДЕО)

Огромен пожар, бушуващ около ст. Сейнт Мерис, стана причина за отлагането на мача от втора английска дивизия между Саутхемптън и Престън.

Двата тима трябваше да играят от 21:45 ч. в среща от 36-ия кръг, но огънят в близък склад наложи отмяната. Пушекът беше забелязан, след като се издигна над индустриалния блок на Мелбърн Роуд малко след 15:00 ч.

Огънят се разпространи, а с потушаването му се ангажираха 18 пожарни коли. Учениците от отсрещното начално училище бяха евакуирани. Пламъците горяха до паркинг, което направи невъзможно безопасното протичане на мача.

"Решението беше взето след консултация с местните власти и службите за спешна помощ. Инцидентът причини значителни смущения в района със затворени пътища около стадиона, които все още са в сила, тъй като пожарните екипи продължават да се справят със ситуацията.", обявиха от Саутхемптън.

"Ние сме благодарни за сътрудничеството на Престън и футболната лига и макар да разбираме разочарованието за феновете, можем да се надяваме, че те ще разберат необходимостта да поставим безопасността им, както и тази на персонала на двата клуба, на първо място."

"Мачът ще бъде отложен за нова дата, която ще бъде обявена своевременно и всички билетите за мача тази вечер ще важат за пренасрочения двубой.", допълниха от клуба, който изпадна от Висшата лига през миналия сезон.

"Препоръчваме на хората в района да държат прозорците и вратите си затворени поради количеството дим. Някои местни пътища са затворени и съветваме да бъде избягван районът, за да се позволи движението на превозни средства за спешна помощ.", каза говорител на пожарната и спасителната служба на Хемпшир.