на живо

Полиция нахлу сред феновете на "Алваладе" (ВИДЕО)

Батални сцени белязаха победата на "Спортинг" с 3:1 над "Каза Пия"

Батални сцени белязаха победата на "Спортинг" с 3:1 над "Каза Пия" в съботната вечер на "Жозе Алваладе".

В 15-ата минута част от привържениците, разположени на фенската трибуна започнаха да взривяват фойерверки и издигнаха транспаранти, насочени срещу клубното ръководство. Това им действие бе последвано от нахлуването на полицаи с щитове и палки сред ултрасите, като в следващите няколко минути пространството бе разчистено.

Оказа се, че зад провокацията стои фенската групировка "Juve Leo" (съкратено от Juventude Leonina - Младите лъвове). От 2019 г. те, както и останалите водещи фракции са във война с клубното ръководство, което прекъсна всякакви връзки с тях след инциденти по време двубой по футзал.

Така "Диретиво", "Juve Leo", "Торсида" и "Бригада" останаха без финансовата подкрепа на тима и това доведе до серия от инциденти, подобни на снощния. През лятото бе анонсирано, че Спортинг е постигнал частично споразумение с "Juve Leo" и "Бригада", но както се вижда, то явно не е актуално.

В издигнатите транспаранти се казваше, че "Който се опитва да ни раздели, си губи времето" и "Използването на факли е престъпление, докато сексуалното насилие в католическата църква - не", което вероятно е причина за по-сериозната реакция от полицията.

Няма информация за арестувани фенове, а и като цяло португалските медии не отделят сериозно внимание на инцидента.