на живо

Проблеми с алкохола: Украински футболист бере душа

Артьом Милевский е в болница

Украинската футболна звезда Артьом Милевский е в болница, а състоянието му - според разказите на бивши съотборници и приятели, е много тежко.

Само на 38 години, някогашната десетка, от която се интересуваха клубове като Байерн, Милан и Барселона, има дълга история на проблеми с алкохола. Преди дни е приет в болница в Киев, като пълните разходи по лечението му са поети от президента на местния гранд Динамо Игор Суркис.

Милевский бе част от отбора на Динамо Киев в първото десетилетие на века, като изигра почти 300 мача за 11 сезона с екипа на колоса. Вкара и 87 гола, даде и още толкова асистенции, а нестандартната му игра го направи любимец на украинските фенове.

"Здравейте. Искам да внеса яснота около ситуацията с Милевский. Слава Богу, успяхме да го настаним в болница. Той е там вече пети ден. Разбира се, състоянието му е много тежко. Но лекарите се борят. Искам да изразя огромната си благодарност към Динамо и най-вече към президента на клуба Игор Суркис, който пое всички разходи по лечението на Артьом.

Ще ви държа в течение за случващото се с него. Посещавам го редовно", написа неговият бивш съотборник Олександър Алиев в социалните мрежи.

Оказа се, че още като действащ футболист той е имал проблеми с алкохола и хазарта. Няколко месеца след края на кариерата през 2021-ва, бившата звезда на Динамо е проиграл всичко, което е събрал по банковите си сметки като играч, разказват съотборници.