на живо

Промениха наказанието на Ювентус

Съдебните битки по случая ще продължат

Радост за Ювентус! Решението за отнемане на 15 точки от актива на "бианконерите" беше отменено. Така грандът от Торино се изкачва до третата позиция в класирането и запазва шансове да играе в Шампионската лига през Серия "А".

Делото беше пренасочено към апелативния съд на футболната федерация в Италия след 3-часово изслушване. Точките бяха върнати на Ювентус, но клубът остава в очакване на нов процес. Той обаче няма да приключи преди края на сезона, което означава, че евентуално ново наказание ще влезе в сила от следващия.

В момента Ювентус е с актив от 59 точки - 2 зад втория Лацио и на 16 от лидера Наполи.

"Старата госпожа" получи санкцията от 15 точки заради финансови измами. От Ювентус отрекоха да са извършили нарушения и обжалваха наказанието си пред най-висшия спортен съд в Италия в рамките на Италианския олимпийски комитет (КОНИ).

Няколко от санкциите бяха потвърдени, включително и тази за бившия клубен президент Андреа Аниели, както и за настоящия директор на Тотнъм - Фабио Паратичи. Павел Недвед беше един от шестимата бивши членове на борда, чиито жалби бяха приети.

Бордът на директорите на Ювентус подаде оставка през миналия ноември след разследване от прокуратурата в Торино за предполагаемо фалшиво счетоводство.