на живо

Разплаканият Винисиус: Все по-малко ми се играе

Ако напусна Испания, ще дам на расистите това, което искат, откровен е бразилският национал

Разплаканият Винисиус: Все по-малко ми се играе

Суперзвездата на Реал Мадрид и бразилския национален отбор Винисиус Жуниор даде емоционална пресконференция преди контролата Испания - Бразилия.

Двата тима ще се срещнат тази вечер в контрола на "Сантяго Бернабеу".

Нападателят не сдържа сълзите си, говорейки по темата с расизма, която беше основна по време на целия брифинг.

"Съжалявам. Искам само да играя футбол, но ми е трудно да продължа напред, все по-малко ми се играе", сподели разплаканият футболист и беше окуражен с аплодисменти от цялата зала.

"Доста е тъжно, това се случва тук във всеки мач, всеки ден. Не само в Испания, но и по света. Благодаря на всички испански играчи, които винаги ме подкрепят. Не само в Испания, навсякъде има много расизъм.

Липсата на наказания е това, което ме разстройва най-много, че всички тези хора си отиват, без да им се случи нищо след това, което правят. Да играеш футбол е много важно, но борбата срещу расизма също е много важна - за да могат цветнокожите хора да имат нормален живот.

Искам само да продължа да играя и всички да имат нормален живот", каза още Винисиус.

Никога не съм мислил да напусна Испания, защото в противен случай бих дал на расистите това, което искат. Ще продължа в най-добрия клуб в света, ще вкарвам много голове, за да продължат да ме гледат. Расистите са малцинство", откровен е Вини.

Припомняме, че миналата седмица Реал подаде жалба срещу рефера на мача с Осасуна Хуан Мартинес Мунуера, който е пропуснал предполагаема расистка обида към Винисиус от доклада си за мача.

От Осасуна отрекоха е да имало скандирания по адрес на бразилеца.

Миналия юни четирима мъже бяха глобени с 60 001 евро и получиха двегодишна забрана да посещават стадиони за това, че окачиха чучело на Винисиус близо до тренировъчното игрище на Реал през януари 2023 г.