на живо

"Спахме покрити с якета, даваха ни храна за бездомни"

18-годишен футболист разказва за авантюрата си в САЩ

 

Животът в САЩ не винаги е цветя и рози. В това се убеди и 18-годишният възпитаник на Динамо и по-късно станал част от ЦСКА Москва - Максим Скопинов.

Той разказва в интервю за sport-express.ru любопитна история от своята кариера.

"Отидох в SLCC в Солт Лейк Сити и играх в местния отбор. Треньорът не се интересуваше от нашите проблеми. Беше ни студено, но на него не му пукаше. През октомври ни спряха парното. Сметките за комунални услуги не бяха платени.

Естествено, казахме на треньора за това, на което той отговори: „Това са ваши проблеми". Всички научиха, че трябва да плащаме за отопление едва при пристигането си в Юта, но никой нямаше пари.

Затова при големия студ и минусови температури просто оцеляхме: спахме покрити с якета, палихме огън в задния двор, за да се стоплим по някакъв начин.

Освен това ни липсваше и храна. Разбира се, снабдяваха ни, както се полага на студенти с пълна стипендия, но ставаше дума за хранителна банка.

Храната за бездомните е тази, която се бракува в магазините: или срокът й изтича утре, или вече е развалена. След като ядяхме това, трябваше не само да учим, но и да тренираме и играем мачове...", разказва футболистът.