на живо

Срам в оранжево: Крие се в Русия, за да не влезе в затвора

Куинси Промес разчита на липсата на договор за екстрадиция с Нидерландия

Футболна звезда с 50 мача за националния отбор на Нидерландия се крие в Русия, за да се спаси от затвор в родината си. Куинси Проенс е осъден на 6 години зад решетките за контрабанда на 1363 кг кокаин. Съдът в Амстердам посочи, че 32-годишният нападател е имал "насочваща и подпомагаща дейност" в престъплението.

Наркотиците бяха заловени през януари 2020 г. на пристанището в Антверп, Белгия. Кокаинът е пристигнал, укрит като пратка морска сол от Бразилия.

В момента Промес играе за Спартак Москва. А прокуратурата в Нидерландия твърди, че той се смята за недосегаем в Русия и поради тази причина е отказал да се яви на процеса.

Между двете страни няма договор за екстрадиция. Това позволи на бившата звезда на Аякс да не се прибере в родината си, за да чуе присъдата.

Първоначално обвинението настояваше за 9 години затвор. Причината е, че Промес "нормализира и почти романтизира" търговията с кокаин. В същото време той е модел на подражание на подрастващото поколение.

Миналата година Промес беше осъден на година и половина заради нападениe над братовчед си. Той намушка своя роднина в коляното по време на семейно парти.

Футболистът, който има един сезон в Севиля, има 8 гола и 8 асистенции за Спартак преди зимната пауза.