на живо

"Стреля по журналисти на 400 км от нас"

Треньорът на Челси Маурисио Почетино разказва какво е да спиш в една стая с Марадона

"Стреля по журналисти на 400 км от нас"

Преди да стане топ треньор мениджърът на Челси Маурисио Почетино беше на високо ниво и като футболист, оставяйки голяма следа в родния си клуб Нюелс Олд Бойс.

В началото на кариерата си той дори имаше възможността да играе със своя идол - великия Диего Марадона.

Играл е рамо до рамо с него, но е имал възможността да опознае и другата страна на легендата.

Той припомня част от впечатленията си в интервю за Sky Sports.

"Беше чудо, защото винаги държах плаката му на стената в стаята, а след това се озовах с него в една стая по време на един лагер. Беше феноменално. Спомням си първата нощ. Изгасих лампата и легнах да видя дали ще мога да спя. Не можех да повярвам. Мислех, че сънувам, че не е реално", разказва аржентинецът.

Че животът с Ел Пибе е бурен, показва и ситуацията от 2 февруари 1994 г., когато до Дииего мистериозно изчезва.

"Бяхме на предсезонна подготовка в Мар дел Плата, където деляхме една стая. Той харесваше баскетбола и една вечер отиде да гледа мача. Когато се събудих сутринта, той не беше в стаята. След закуска отидохме на тренировка, а след това на обяд. Никой не знаеше къде е Диего.

Докато се хранихме, някой пусна телевизора и видяхме новините: Той стреляше по журналисти в Буенос Айрес, на 400 километра от нас", спомня си тогавашният съквартирант на Марадона.

По-късно цялата ситуация се изясни: Докаго Почетино спял в Мар дел Плата, Марадона се върнал в дома си в Морено, недалеч от Буенос Айрес. Когато се събудил на сутринта, пред къщата му имало стотици журналисти. Това изнервило до краен предел един от най-добрите играчи за всички времена, който извадил въздушна пушка и започна да стреля и заплашва.

Процесът за това събитие приключи едва през 2002 г., когато той беше осъден на две години затвор условно и да плати обезщетение на пострадалите.