на живо

Топ рефер: Не се изненадвайте от гигантското добавено време

Говори председателят на съдийската комисия към ФИФА Пиерлуиджи Колина

Световното първенство в Катар започна с множество рестрикции, изненади и негативни емоции. Много от феновете и играчите бяха изненадани, дори изнервени и от още нещо – гигантското добавено време.

Това направи силно впечатление най-вече в двубоя между Англия и Иран (6:2), който се игра 27 минути след официалните 90.

На какво се дължи това? Отговор даде легендарният рефер Пиерлуиджи Колина пред ESPN. „Може би си спомняте, какво всъщност вече направихме в Русия – внимателно изчислявахме времето, което да бъде компенсирано в края на всяко полувреме", поясни председателят на съдийската комисия към ФИФА и допълни: "Трябва да направим разлика между загуба на време заради самата игра и умишлено протакане от играчите. Тук влиза и празнуването на головете.

Помислете за мач, в който до средата са вкарани три гола. Празнуването нормално отнема 60 или 90 секунди на попадение, така че с три отбелязани гола губите пет до шест минути", допълни италианецът.

Както по време на световното в Русия, така и сега според Колина „никой не трябва да бъде изненадан от голямото число на съдийското табло“.