на живо

Трагедия в Албания: Футболист умря на терена (ВИДЕО)

Според доклад на ФИФА само от 2014 до 2018 г. на терена са починали 617 играчи

Трагедия в Албания: Футболист умря на терена (ВИДЕО)

Ганаецът Рафаел Двамена почина на 28-годишна възраст, след като колабира на мач за албанския си тим КФ Егнатия в дербито срещу Партизани.

Той рухна на тревата в 24-ата минута, получи първа помощ, а след бе транспортиран в болница, но нищо не може да се направи, за да бъде спасен животът му.

Рафаел Двамена игра между 2019 и 2020 г. за Леванте и Сарагоса.

Проблемите му със сърцето не са от вчера, заради тях бе и освободен от Сарагоса, припомня АС.

По време на престоя му в Испания дори му е приложен дефибрилатор, подобен епизод е имал и в Австрия, когато припада насред мач за купата на страната като играч на Линц.

След като напусна Испания, Двамена, който има 8 мача като национал на Гана, премина през Дания, Австрия, Швейцария и сега Албания.

Според доклад на ФИФА само от 2014 до 2018 г. на терена са починали 617 футболисти. В повечето случаи става дума за сърдечна недостатъчност.

От ганайската федерация изразиха съболезнованията си за смъртта на нападателя в социалните мрежи: "В този тежък момент мислите ни са със семейството на Рафаел Двамена. Рафаел представляваше Гана от цялото си сърце. Винаги ще ни липсва заради отдадеността му към националния отбор. Почивай в мир Рафаел!"