на живо

Треньорът на Германия Нагелсман: Баща ми се самоуби

Дядо ми мислеше, че синът му е военен, а не контраразузнавач, шокира треньорът

Треньорът на Германия Нагелсман: Баща ми се самоуби

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман направи шокиращо житейско признание. Той открива, че баща му е посегнал на живота си, докато е работил за тайните служби преди години.

През цялото си детство той е смятал, че баща му е военен, а не контраразузнавач. Дядо му също.

"Той беше в Германската федерална разузнавателна служба. Не мога да кажа повече от това и не знам какво точно е правил. Във всеки случай знам, че не е бил в администрацията", открива душата си 36-годишният Нагелсман пред Der Spiegel.

Той е разбрал за дейността му едва на 15-16-годишна възраст: "Преди това забелязвах много малко и почти не мислех какво прави, но след като ми каза къде работи, не говори много за това с мен."

Нагелсман е роден през 1987 г. в Ландсберг, тогавашна Западна Германия. Играл е футбол като професионалист за Мюнхен 1860 и Аугсбург, но прекратява кариерата си през 2006 г. след сериозна контузия на менискуса. През 2008 г. става скаут.

Поема Хофенхайм през 2016 г., едва на 29 години, а целия си футболен талант и знания показва в РБ Лайпциг от 2019 до 2021 г. Следва покана от Байерн, където не се задържа дълго (2021-23).

Пое Германия миналата година и ще изведе отбора на домашното Евро 2024 това лято.

"Беше ми трудно да се справя с причините, поради които посегна на живота си. Бащата не остави прощално писмо, нямаше обяснение. Но начинът, по който се самоуби, показа, че той много ясно е решил, че трябва да го направи. Не конкретен сигнал или зов за помощ... Мисля, че трябва да уважа това решение.

Баща ми наистина беше много забавен човек, шегуваше се и винаги се смееше, обичаше да е с приятелите си, да свири на китара и винаги пееше. В края на живота си той вече се беше променил, натискът в кариерата му беше очевиден", каза Нагелсман пред Spiegel.