на живо

Величественият Роналдо отметна още един рекорд (ВИДЕО)

Португалецът вече е №1 е по мачове за националните отбори

Величественият Роналдо отметна още един рекорд (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо добави още едно историческо постижение в своята славна кариера. Новото бижу на Ал Насър се превърна във футболиста с най-много мачове на ниво национален отбор в историята.

Върхът бе достигнат по време на мача между представителните тимове на Португалия и Лихтенщайн на старта на квалификациите за европейското първенство в Германия догодина. По този начин португалецът има на сметката си 197 мача и задмина в класацията Бадер ал Мутава от Кувейт. Освен това 187-сантиметровият голмайстор направи постижението си още по-впечатляващо, след като се разписа на два пъти срещу "синьо-червените" при разгрома с 4:0.

Снимка: Reuters

Звездният нападател поведе атаката на „мореплавателите при дебюта на Роберто Мартинес начело на отбора. За суперзведата това е първо участие с екипа на португалците след Мондиала в Катар през декември.

 

Снимка: Reuters

Петкратният носител на „Златната топка“ направи дебют с националната фланелка през август 2003 година и постепенно се превърна в лидера на португалците. Най-големият успех на ветерана е европейската титла във Франция от 2016 г. Две години по-късно той завоюва и трофея в Лигата на нациите.

Снимка: Reuters

38-годишният феномен е участник на пет световни и пет европейски първенства. Роналдо може да се похвали със 120 попадения за иберийците.