на живо

Везенков с две минути и без точка. Сакраменто продължава битката

"Кралете" играят за влизане в плейофите

Reuters

Александър Везенков игра само две минути, в които не успя да запише точка при важна победа на своя Сакраменто. Тимът на българина направи първа крачка за влизане в плейофите на най-силното баскетболно първенство в света, побеждавайки Голдън стейт уориърс със 118:94.

Везенков влезе в игра в самия край. Той се появи на паркета за 2 минути и 13 секунди. В тях осъществи една борба и записа една неуспешна стрелба. 

Калифорнийското дерби премина под диктовката на "Кралете". Сакраменто взе предимството от самото начало, като до края не остави шанс на Стеф Къри и компания. 

Най-резултатен за победителите беше Кийгън Мъри с 32 точки, към които добави и 9 борби. Ди'Аарън Фокс завърши с 24 точки, а още трима баскетболисти на Сакраменто стигнаха до двуцифрен актив - Харисън Барнс (17), Домантас Сабонис (16) и Кион Елис (15).

Снимка: Reuters

Стеф Къри вкара 22 точки за Голдън Стейт, а с по 16 се отчетоха Джонатан Куминга и Моузес Муди. 

В мача за влизане в плейофите в събота Сакраменто ще гостува на Ню Орлиънс пеликанс, който загуби със 106:110 срещу Лос Анджелис лейкърс. "Езерняците" влизат в плейофите под №7, а победителят от последния мач ще бъде №8.