на живо

Антъни Джошуа възкръсна срещу американец

Британецът се върна на победния път на ринга

Reuters

Антъни Джошуа се върна на победния път в професионалния бокс. Британецът постигна убедителна победа над Джърмейн Франклин с пълно единодушно съдийско решение след 118-111, 117-111. В „О2 Арена“, Лондон Ей Джей имаше превъзходство през повечето рундове и това се оказа достатъчно да стигне до успеха.

Само преди няколко дни между двамата прехвърчаха искри, тъй като не се ръкуваха на официалната пресконференция, а британецът дори заяви, че ще се лее кръв, но мачът не предложи такива брутални сцени. По този начин той може да се похвали с 25 победи и 3 загуби на професионалния ринг, докато Франклин има 21 успеха и 2 поражение.

Снимка: Reuters

Така Джошуа си върна самочувствието на ринга, което бе разклатено след двете поредни загуби от Олександър Усик. Освен това победата на британеца отново може да му отвори пътя към нов мач за някои от шампионските пояси в тежка категория, като по този начин тя се явява една от най-важните в неговата кариера. 

Снимка: Reuters

Двамата боксьори опипваха почвата в първите три рунда, като британецът бе по-деен в това да установи предимство. Джошуа продължи да бъде по-настоятелен и в следващите рундове, а на дневен ред от арсенала му изпъкнаха няколко леви и десни ъпрека, както и леви прави, което му осигури инициативата. 

Снимка: Reuters

От своя страна Франклин трудно стигаше до някакви опасни удари и често търсеше клинчовете.

Ей Джей се поумори, но не се отказа от мисълта да търси нокаут. Ударите на бившия двукратен шампион определено разклатиха неговия съперник в 10-ия и 11-ия рунд, който намери сили да остане на крака. Все пак Франклин отговори с няколко десни прави, но това не разколеба Антъни.

Снимка: Reuters

Британецът за пореден път показа класа и с десен ъпрекът направи така, че американецът да търси клинчове. Въпреки това до нокаут не се стигна и в последния 12-ти рунд, а съдбата на този мач бе решен от реферите, които присъдиха в полза на Джошуа.