на живо

Байерн срази Арсенал, но героят не е Кейн (ВИДЕО)

Баварският колос е на полуфинал в Шампионската лига

Байерн срази Арсенал, но героят не е Кейн (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен срази Арсенал в четвъртфиналите на Шампионската лига и съхрани надеждите си за трофей през настоящия сезон. Баварският колос спечели с 1:0 у дома в реванша, за да продължи към полуфиналите с общ резултат 3:2 (2:2 в Лондон преди седмица).

В големия герой за Байерн тази вечер се превърна не кошмарът на "артилеристите" Хари Кейн, а Йошуа Кимих. Германският национал вкара с глава в 63', засичайки центриране на Рафаел Герейро.

Крачка преди спора за трофея Байерн ще се изправи срещу Реал Мадрид, който детронира Манчестър Сити след драма с продължения и дузпи. Кралският клуб и баварците се сблъскаха в същата фаза и през сезон 2017/2018, като тогава испанците се наложиха с общ резултат 4:3 (2:1 и 2:2).

Тази вечер, под мъглата от пирошоуто на домакинските фенове, Арсенал действаше предпазливо още от началните минути. Кейн отправи неточен удар, но и предупреждение, че е готов да стане най-резултатния срещу "топчиите", задминавайки Уейн Рууни.

И съотборниците на капитана на Англия се активизираха. Бен Уайт с мъка отби центриране на Нусаир Мазрауи, преди Джамал Мусиала да тества вратаря Давид Рая с шут от дистанция.

Байерн започна втората част с греди на Леон Горецка и Герейро, но стражът на гостите нямаше какво да направи в 63', когато Кимих го разстреля - 1:0 за Байерн.

Германският гранд опази крехкия аванс и записа трета поредна победа у дома срещу Арсенал, макар и не толкова изразителна. Предишните два двубоя на Алианц Арена завършиха с разгроми от по 5:1.

Отпадането може и е разочароващо за Микел Артета и компания, обаче ще позволи на Арсенал да преследва с всички сили първа шампионска титла в Англия от 20 години насам. "Артилеристите" са втори във временното класиране във Висшата лига, на 2 точки зад лидера Манчестър Сити.