на живо

С нов рекорд! Байер остана непобеден и е на финал в ЛЕ (ВИДЕО)

Тимът на Чаби Алонсо елиминира Рома с късни голове

С нов рекорд! Байер остана непобеден и е на финал в ЛЕ (ВИДЕО)

Байер Леверкузен срещу Аталанта във финала на Лига Европа! Германският тим стигна до спора за трофея, след като елиминира Рома. "Аспирините" наваксаха пасив от 0:2 за крайното 2:2 в реванша и продължават напред с общ резултат 4:2, благодарение на успеха в Рим.

Така "червено-черните" влязоха в историята, подобрявайки европейския рекорд за най-много поредни мачове без загуба - 49! До тази вечер на върха в продължение на 59 години беше португалският Бенфика. Шотландският гранд Селтик може да се похвали с още по-дълга серия - 62 двубоя между 1915 и 1917 г., но тя е постигната само на домашната сцена.

Днес Рома постави под огромно напрежение отбора на Чаби Алонсо. Точно изпълнени дузпи от световния шампион с Аржентина Леандро Паредес - в 43' и 66', и двете за игра с ръка, стреснаха Байер.

Домакините обаче върнаха едно попадение в 82', когато вратарят Миле Свилар излезе неразчетено при центриране от корнер и се размина с топката, а тя се удари в Джанлука Манчини и влетя в мрежата.

Голът принуди Рома да тръгне по-смело напред и Байер се възползва в последната минута от добавените 7 - резервата Йосип Станишич завърши отлично контраатака за 2:2.

Леверкузен отбеляза след 90-ата минута за 16-и път от началото на сезона.

В другия реванш Аталанта спечели с 3:0 срещу Олимпик Марсилия в Бергамо и се класира за финала в Дъблин (Ирландия) на 22 май. В първата среща на френската земя двата тима направиха 1:1.

Тази вечер Богинята доминираше и взе своето с голове на Адемола Лукман в 30', Матео Руджери в 52' и Ел Билал Туре в петата минута от добавеното време.