на живо

64 000 евро за капитанската лента на Роналдо и в помощ на Гаврило

Търгът за захвърления футболен знак приключи

Reuters

63 765 евро или иначе казано 7 500 000 сръбски динара - толкова струва капитанската лента на португалската футболна звезда Кристиано Роналдо. 

Той захвърли отличителния знак до терена на стадион "Райко Митич" в Белград, след като съдията отказа да му признае гол в мача от квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г. срещу Сърбия. Лентата беше прибрана от пожарникаря Джордже Вукичевич. 

"Бях дежурен, стоях около десния корнер, точно до тунела, в който се прибират футболистите. Роналдо, за наша радост, се нервира, стана така, че хвърли лентата. Тя падна близо до мен. Питах командира дали мога да я взема, той разреши", разказа той пред "Ройтерс" той.

Снимка: Reuters

Сърбинът обаче няма да прибере сумата за себе си. Парите ще отидат за благотворителна кауза. 

Те ще бъдат прибавени към сметката на Гаврило Джурджевич. 6-месечното момченце се бори със спинална мускулна атрофия. За лечението му са необходими около 2,5 млн. евро. 

Снимка: Reuters

"Веднага с колегите взехме решение да дарим лентата в помощ на Гаврило. Никой не повдигна въпроса, не я пожела само за себе си", добавя Вукичевич.

До момента събраната сума е около 500 000 евро. 

"Не сме си и помисляли, че непознати хора ще направят такъв жест и ще ни помогнат по този начин", разказва майката на Гаврило - Невена.

Снимка: Reuters

Кампанията в помощ на детето набира скорост в западната ни съседка. Редица известни личности в Сърбия се включиха в набирането на средства.