на живо

Александър Зверев преболедувал коронавируса?

Тенисистът имал упорита кашлица, вдигнал и температура

Един от най-добрите германски тенисисти - Александър Зверев, може би е преболедувал коронавируса. Това сподели самият той във включване в "Инстаграм". Според Зверев, се е случило в края на миналата и началото на тази година, когато е бил в Австралия.

"Кашлях може би цял месец. Беше малко преди и малко след Нова година. Може да съм пипнал вируса в Китай, където в края на миналата година играх демонстративен мач срещу Федерер. По онова време обаче за коронавируса не се знаеше почти нищо. Имаше нощи, в които кашлях цели 5-6 часа, а в два дни бях и с висока температура", казва Зверев в "Инстаграм" интервю за актьора и телевизионен водещ Оливер Похер. 

В дните около мача с Федерер в Китай Зверев бил заедно с приятелката си Бренда Патеа. "Тя също имаше подобни симптоми", добавя тенисистът.

Зверев споделя още, че се е почувствал по-добре след Нова година, но не може да твърди със сигурност, че всичко това не е било причина за слабото му представяне с отбора на Германия по време на АТР Cup в Австралия. Тенисистът не знае дали наистина е прекарал заболяването, защото тогава не си е правил тестове, а и впоследствие, на Australian Open, игра добре и стигна до полуфиналите.

Сега, когато в цял свят тенис турнирите са прекратени, Зверев се намира в Маями (САЩ), където спазва условията по социалната изолация. 

22-годишният тенисист допълва, че в Монако, където има апартамент, е можел да излиза само за около час навън, докато сега разполага с повече простор за тичане и поддържане на форма. Липсва му единствено неговата приятелка Бренда, тъй като е сам в Щатите. 

 
 
 
View this post on Instagram

Happy Valentine’s Day. Hope everyone can find the person that they are happiest with because I did

A post shared by Alexander Zverev (@alexzverev123) on

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: