на живо

Арсен Венгер ще се чувства като у дома на "Парк де Пренс"

"Арсенал" гостува на ПСЖ в първия си мач от груповата фаза на Шампионската лига

БГНЕС

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер заяви, че отборът му ще се чувства като у дома си на "Парк де Пренс". "Артилерийците" се изправят срещу ПСЖ в първия си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят ще се излъчва пряко по RING и на онлайн платформата VOYO.BG от 21:45 ч.

Роденият в Страсбург 66-годишен специалист често посещава френската столица. В миналото името му е свързвано с изпълнителната роля в ПСЖ, но през 1996 г. той окончателно слага край на спекулациите, заминавайки за Англия.

Снимка: Getty Images

За последните 16 години под неговото ръководство "Арсенал" са достигали до елиминационната фаза в турнира. От 6 сезона насам те отпадат в осминафиналите. В момента "артилерийците" са смятани за фаворити в групата, заедно ПСЖ, в която са още българският представител "Лудогорец" и швейцарския тим "Базел". Венгер няма да може да разчита на контузения капитан Пер Мертезакер, но Оливие Жиру е на линия да го замести.

Английският тим успя да се мобилизира след първите си два мача в "Премиър лийг", от които измъкна едва една точка. "Арсенал" записа два победи в последните си двубои срещу "Уатфорд" и "Саутхемптън", нареждайки се на 6-ото място в класирането.

ПСЖ пък се издъни при домакинството си на "Сент Етиен". Парижани откриха резултата в 67-ата минута, но гостите изравниха в добавеното време. ПСЖ изостава на три точки от "Монако", които се наложиха убедително над шампионите с 3:0 в третия кръг на Лига 1.

Снимка: psg.fr

Новият мениджър Унай Емери, който пристигна от "Севиля", за да замени Лоран Блан, допусна две от звездите на френския тим да напуснат клуба - Златан Ибрахимович и Давид Луиш. Но все пак успя да задържи полузащитника Блес Матюиди.

Един от играчите на ПСЖ е запознат със стила на "Арсенал" и може да е от голяма помощ на Емери. 29-годишният Хатем Бен Арфа, който пристигна на "Парк де Пренс" само преди няколко месеца, е играл 10 години в Англия, в отборите на "Нюкасъл" и "Хъл Сити".

"Пристигнах в отбор, който иска да се развива, печелейки много мачове и титли. Това е много трудно предизвикателство. Изискванията са много високи", заяви Емери пред официалния сайт на УЕФА.

Не пропускайте утре (13/09/2016) мача ПСЖ-"Арсенал", който ще се излъчва пряко по RING от 21:45 ч. Коментарното студио започва от 21 ч.