на живо

"Борусия" Дортмунд компенсира притежателите на абонаментни карти

Ръководството предлага три варианта на феновете си

"Жълтата стена" - най-атрактивните привърженици на "Борусия Дортмунд, от известно време си стоят вкъщи. Причината е пандемията от коронавирус в световен мащаб. 

За да отмине заразата по-бързо, всички спортни събития бяха отменени, в това число и мачовете на "жълто-черните". Това постави в неприятна ситуация хиляди фенове на тима, които в началото на всеки сезон си купуват правото да присъстват на всяка среща на любимия си тим. 

Снимка: БГНЕС

От ръководството на "Борусия" се задействаха и им предложиха 3 варианта, с които да ги компенсират:

Първият включва 100% компенсация на парите. Клубът гарантира, че ще върне именно средствата на феновете, а няма да им предостави ваучери за клубния магазин, например.

Вторият вариант е с благотворителна насоченост. При него 19,09% (клубът е основан през 1909 г.) от стойността на сезонната карта ще бъде преведена към фонд, който ще подпомогне медиците, борещи се с коронавируса. От останалите пари феновете могат да се откажат в името на клуба. Тези, които решат да го направят, ще получат подарък - фланелка за следващия сезон., която е на стойност 85 евро.

При последният вариант, феновете няма да получат пари сега. Те обаче ще бъдат приспаднати при закупуване на абонаментна карта за следващия сезон.

Снимка: БГНЕС

В тежки времена на криза, "Борусия" Дортмунд прави огромен жест към най-верните си привърженици. Финансовите загуби, които клубът търпи в момента, се поемат изцяло от акционерното дружество.

Решението на шефовете на "жълто-черните" придобива още по-голямо значение като се има предвид, че "Борусия" Дортмунд е акционерно дружество, чиито акции се търгуват на фондовата борса, а там стойността им пада.

bTV призовава: останете си вкъщи!