на живо

Давид Яблонски - бос и... ГОЛ! (ВИДЕО)

Защитникът се превърна в обущар преди мача с "Дунав" Русе

bTV

Защитникът на "Левски" Давид Яблонски има необичаен проблем с ... обувките. Да, звучи странно! Още по-необичайно е, че му се налага да влиза в две роли по време на мачовете на "сините" - на голмайстор и на... обущар.

Преди срещата с "Дунав" Русе една от бутонките на чеха се къса.

"Имахме тренировка преди мача и аз видях, че маратонката ми е леко скъсана и трябваше да я залепя. Използвах моментно лепило. Аз много обичам тези обувки", разказва той пред bTV.

Въпреки шегите от страна на съотборниците му, защитникът излиза на терена и бележи първото попадение за "сините". Заслуга за него със сигурност има и късметлийските бутонки на Яблонски. А те му служат вярно вече 8 месеца.

"Имам ги откакто дойдох в "Левски", трябва да ви кажа че са много издръжливи. Мисля, че спокойно могат да издържат и до зимата и че ще ми носят още много щастие. Е, аз все пак съвсем скоро ще си имам и нови", смее се Яблонски.

Снимка: bTV

Чехът носи 46-и номер и твърди, че има най-големия крак в съблекалнята на "Левски". Той има едно съществено изискване за обувките, с които излиза на терена - да са с железни, а не с гумени бутони.

Новите бутонки на Яблонски може да направят дебют още в петък (18 август), когато "Левски" гостува на "Пирин". Чехът пък отново ще опита да прати топката в мрежата на противниците. Вече е доказал, че когато е бос, трибуните могат да крещят "Гол!".