на живо

"Емполи" охлади европейските амбиции на "Милан" (ВИДЕО)

"Росонерите" се отдалечат от заветната цел

Getty Images

"Емполи" победи "Милан" с 2-1 на "Джузепе Меаца" и намали драстично шансовете на "червено-черните" за участие в евротурнирите. Отборът на Винченцо Монтела бе на 3 точки зад 5-ия в класирането тим на "Лацио" и нямаше право на грешка срещу борещия се за оцеляване в елита съперник.

Макар и да имаше превес в играта "Милан" не успяваше да вкара гол през първото полувреме. Домакините отправиха 9 удара към вратата, но нито един достатъчно опасен. Така се стигна до 40-та минута, когато след корнер Леван Мчедлидзе вкара за "Емполи".

"Червено-черните" заиграха много по-добре след почивката и в 59-та минута получиха дузпа. Сусо обаче би във вратаря Скорупски, а добавката на негов съотборник също бе спасена от полския страж.

В 67-та минута "Емполи" вкара и втори гол. Масимо Макароне подаде към Маме Баба Тиам, който преодоля Донарума. "Милан" върна един гол чрез Джанлука Лападула в 72-та минута и имаше всички шансове да вземе нещо от мача, но куп пропуски до края лишиха отбора от точката.

В същото време "Лацио" спечели домакинството си на "Палермо" с 6-2 и вече е на 6 точки пред "Милан". "Аталанта" има 5 повече от "червено-черните".