на живо

Фен на "Тотнъм" върна на привърженик на "Ливърпул" писмо от починалата му съпруга

Една нетипична история...

Футболът е поле за ожесточени съперничества и искрена омраза между феновете. Привържениците на два клуба много често стигат до физическа саморазправа, но тази история не е такава. Тя е нетипична и различна. Тя е история за истинското лице на феърплея.

Един от хилядите фенове на "Ливърпул" в Мадрид, които подкрепяха тима при спечелването на трофея в Шампионската лига, получи неочакван подарък. И то от привърженик на загубилия отбор "Тотнъм".

Алън е сред феновете на "шпорите", които изминават цялото разстоянието от Англия до испанската столица. В Мадрид той намира загубен портфейл и вместо да го захвърли решава да се свърже с притежателя му.

Алън разказа за случката във фен група на "Тотнъм" във Фейсбук.

"Намерих портфейл на пода в едно такси. В него имаше 800 паунда, но също така имаше и информацията за притежателя му. Звъннах му и той започна да плаче. Загубил го в нощта преди мача. В него беше шофьорската му книжка, всичките му кредитни карти, но най-важното - писмо от жена му, която тя написала до него преди да умре през януари".

"Казах му къде се намирахме. Той дойде с двама негови приятели. Влязоха в бара с фланелки на "Ливърпул", а той ми даде най-силната прегръдка, която някога съм получавал. След това почерпи всички в бара с по бира".

"След мача той ми изпрати съобщение, че съжалява за загубата на "Тотнъм". Каза, че иска да дари 500 паунда за благотворителност, която аз избера. "Помощ за героите" ще получи пари в понеделник", гласи съобщението на запалянкото.

Жестът на Алън към привърженика на "Ливърпул" е трогателен, а историята е истинско вдъхновение за обединителната сила на футбола.