на живо

Фиго и Бербатов на разходка из София (ВИДЕО и СНИМКИ)

Португалецът остана възхитен от „Св. Александър Невски” и Народния театър

Луиш Фиго и Димитър Бербатов на небрежна разходка из центъра на София. Тази гледка накара феновете на футбола по столичните улици да търкат невярващо очите си днес следобед.

Фиго пристигна у нас даде пресконференция във връзка с благотворителния мач, който организира съвместно с Бербатов на 14 юни на Националния стадион "Васил Левски". Футболното шоу ще бъде предавано пряко по bTV Action.

„Аз съм португалец, ние обичаме да се разхождаме”. С тези думи Фиго отклони поканата да бъде превозван с автомобил по време на обиколката из софийските забележителности.

Той остана силно впечатлен от храм-паметника „Св. Александър Невски”. Легендарният футболист записа с комплименти православния паметник на културата и направи няколко снимки за спомен. След това Бербатов му показа други внушителни сгради с историческа и архитектурна значимост - Националната галерия и Народния театър „Иван Вазов”.

Разбира се, двете звезди предизвикаха фурор. Те не отказаха снимка или автограф на десетките престрашили се минувачи.

Преди това Фиго и Бербатов бяха приети от кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя им благодари за популяризирането на града и подари на бившия футболист на „Барселона” и „Реал” Мадрид икона на Света София.