на живо

Френската полицията задържа автобус с руски фенове край Кан

Франция депортира 29 руснаци

Getty Images

Френските власти съобщиха, че 43-ма руски привърженици са задържани под стража, информира агенция "Франс Прес".

Днес сутринта автобус с руски фенове, който е пътувал за Лил за втория мач на националния отбор на страната, е бил спрян от полиция и жандармерия в района на град Кан.

По думите на полицейския префект на района Средиземноморски Алпи- Адолф Колрат, руснаците или ще бъдат задържани до изтичането на законния срок на едно такова задържане, или депортирани в съответствие с административната процедура или пък могат да бъдат изправени пред съд по бързата процедура.

По-рано днес председателят на Общоруското обединение на феновете- Александър Шпригин съобщи, че френската полицията ще депортира 29 руснаци от територията на страната. Не е ясно дали въпросните 29 човека са част от пътуващите в автобуса, но вътре са били общо 50 човека.

Шпригин добави, че руските фенове са подписали документи, че са задържани за 24 часа за провеждане на следствени действия от местните власти в район Средиземноморски Алпи.
По-рано информация за арест на повече от 40 руски граждани, заподозрени в провокиране на безредиците в Марсилия, даде дори вътрешният министър на Франция Бернар Казньов.

Тагове:

евро 2016 футбол