на живо

Георги Иванов: Отдавна очаквах напускането на Люпко Петрович (ВИДЕО)

Люпко Петрович работеше в ненормална обстановка, смята бившият мениджър на "сините"

БГНЕС

Бившият мениджър на "Левски" Георги Иванов-Гонзо не е изненадан от оставката на Люпко Петрович. Утре той ще изведе като треньор своя "Черно море" на стадион "Георги Аспахуров" в мач от 1/8-финалите за Купата на България. Иванов, който има рекордните 15 гола във вратата на ЦСКА, коментира ситуацията при "сините".

"Люпко Петрович си тръгна поради същите причини, които ме отказаха и мен. Вече е време хората да разберат кой е орелът и кой е щуката - категоричен бе Гонзо. - Люпко го гонеха цели четири месеца. В такава ненормална обстановка няма как да се работи. Един мач не може да направи треньора по-добър или по-слаб".

Петрович изненадващо хвърли оставка в края на миналата седмица, непосредствено преди домакинството срещу "Берое" (2:0). Сръбският специалист, печелил КЕШ с "Цървена звезда", разпространи списък с 10 причини, довели до решението му. Сред тях са системно нарушавани обещания към футболистите, включително неизплатени премии, както и преговори с други треньори зад гърба му.

Ръководството в лицето на спортния директор Станислав Ангелов се усъмни в мотивите на Петрович и допусна влияние на друг клуб, без да бъдат назовани имена.

Георги Иванов допълни, че не очаква "Левски" да изневери на стила си срещу "Черно море". "Сините", които нямат загуба в официален мач от началото на сезона, ще бъдат водени от тандема Елин Топузаков - Асен Букарев. "Според мен съперникът е абсолютен фаворит в мача", подчерта Гонзо.