на живо

Гледайте отново: ПИСМО ДО ТЕБ! (ВИДЕО)

Историята, заради която Станимира Атанасова спечели наградата за Най-добър млад спортен репортер на 2023 г.

Гледайте отново: ПИСМО ДО ТЕБ! (ВИДЕО)

Всичко започва така:

"Здравей, спасителю,

Как си? Къде си?

Помниш ли онзи 4 февруари? Онази неделна сутрин през 2018-а? Пътуваше по магистрала Хемус към София, а може и към някой друг град или държава. Пътят беше спокоен, а ти вече приближаваше – на около двайсетина километра от столицата.

Помниш, знам.

Ден като ден.

Секунди по-късно нищо няма да бъде същото – нито за теб, нито за онова непознато момче, чийто крак няма да успееш да спасиш, но ще спасиш живота му."

Първите думи от една щастлива история. За едно момче, което търси своя спасител. И за един спасител, който търси своето момче. 

Една история, донесла удовлетворение, удоволствие от работата и усещане за изпълнена мисия. А, и една заслужена награда!

Репортерът на bTV Станимира Атанасова е най-добрият млад спортен репортер на 2023 г.! Наградата ѝ беше връчена от Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS) на специална церемония в Санта Сузана, Барселона. Тя беше отличена за историята си "ПИСМО ДО ТЕБ!".

Това е изповедта на един от най-добрите български баскетболисти на колички Персиян Еленков. Преди 5 години той едва оцелява в катастрофа, като губи крака си, но благодарение на вещата намеса на неизвестен мъж, който му оказва първа помощ на магистралата, днес живее втори живот.

В "Писмо до теб" Персиян Еленков търси своят спасител и го моли да се покаже, за да се срещнат и да му благодари. Репортерът Станимира Атанасова, заедно с оператора Борис Пинтев, заснемат изповедта на Персиян, а историята излиза в ефира на bTV в предаването "120 минути", като едновременно с това, оглавява и дигиталната рубрика "Другите шампиони" на спортния сайт btvsport.bg.

Час, след като "Писмо до теб" беше излъчено в "120 минути", спасителят на Персиян Еленков се обади на репортера на историята Станимира Атанасова с думите: "Добър вечер, мисля, че търсите мен." От другата страна на телефона беше д-р Светлин Цонев.

И bTV засне продължението... В него, този път разказваше Светлин Цонев. Един лекар с огромно сърце, оказал се на точното място в най-подходящото време, за да спаси човешки живот, правейки турникет на тежко раненото момче и викайки Спешна помощ.

Д-р Светлин Цонев живее 5 години с чувството на вина, че не е успял да спаси онова момче. Никога не го търси, защото се страхува, че ще разбере, че то не е оживяло. Но когато гледа "Писмо до теб" в 120 минути... той вече знае, че bTV и Персиян търсят него.

След това всичко е история - срещата, усмивките, сълзите от радост и признателност... и заслужената награда! 

Гледайте Част 1 от историята "Писмо до теб" ТУК!

Гледайте Част 2 от историята "5 години и 36 дни" ТУК!