на живо

Христо Николов: "Клуж" е фаворит (ВИДЕО)

Лидерът на "Лукойл Академик" излиза срещу бившия си клуб от Румъния

Lap.bg

"Клуж" е фаворит. Но от нас зависи как ще се развие този мач", това призна лидерът на баскетболния "Лукойл Академик" Христо Николов преди третата европейска битка в турнира за ФИБА Къп на "студентите" този сезон.

Утре от 18:30 часа в зала "Универсиада" Николов и съотборниците му ще се опитат да нанесат първо поражение на водача в своята Група Е - "Клуж". Румънците са един от най-богатите отбори не само в северната ни съседка, но и в цялото издание на Европейската купа на ФИБА тази есен. Те са шампиони и носители на Суперкупата на страната. Входът за мача "Лукойл" - "Клуж" е свободен.

Христо Николов очаква този двубой без сантименти:

"Да, радвам се да видя стари съотборници, които вече са станали треньори. По-специален мач от гледна точка на това, че те са фаворити, а ние искаме на всяка цена да ги победим и да съхраним шансовете си за класиране напред. Трябва да сме мобилизирани през цялата среща и да искаме да спечелим повече от тях", коментира крилото, което това лято се завърна в България след 8 поредни сезона в първенствата на Франция, Словения, Унгария и Румъния.

Именно "Клуж" е сред бившите клубове на известния с прякора си Гларуса баскетболист, който защитава цветовете на тима от северозападна Румъния през 2012/2013.

Тагове:

@