на живо

Инфарктен развой, но все пак радост и участие в Шампионска лига за "Севиля" (ВИДЕО)

"Истанбул Башакшехир" бе близо до подвиг в Андалусия

БГНЕС

"Севиля" се класира за груповата фаза на Шампионска лига за трети пореден сезон. Отборът на Едуардо Берисо отстрани турския "Истанбул Башакшехир" с 4-3 общ резултат, но трябваше да мине през много богата гама на емоциите, докато стигне до радостта от класирането.

След победата с 2-1 в Истанбул "андалусците" навярно очакваха лек реванш и създадоха няколко много добри шанса да поведат още в началото на мача на "Рамон Санчес Писхуан". Нито едно от положенията обаче не влезе и в 17-та минута "Истанбул Башакшехир" поведе. Жуниор Кайсара намери Елйеро Елия и той от малко разтояние вкара.

До края на първото полувреме домакините не можеха да намерят ритъма си, но в началото на второто стигнаха до изравнителен гол. Страхотна акция, минала през Кореа, Н'Зонзи и Хесус Навас стигна до Серхио Ескудеро, който с глава направи 1-1. Това подобри рязко настроението на стадиона и севилци заиграха много по-добре. Дойдоха още пропуски пред вратата на Волкан Бабаджан, но в 75-та минута се стигна и до нов гол. Вкара го Уисам Бен Йедер, който се възползва от блестящо отиграване на Нолито.

Гостите вече се нуждаеха от два гола и в 83-та минута вкараха единия. Босненецът Един Вишча се разписа за 2-2. Голът бе признат, макар и повторенията да показаха, че при един от пасовете преди гола нападателят Стефано Наполеони е в лесно забележима засада.

В 90-та минута Емре от турския тим стреля опасно от свободен удар, топката се насочи заплашително към вратата, но срещна гредата.

Така след 2-2 в реванша и 4-3 общ резултат "Севиля" отново се класира за груповата фаза и ще очаква жребия в петък от втора урна.