на живо

Ясен Петров фаворит да смени Люпко в "Левски"

Управата на клуба обсъжда уволнението на сърбина

Ясен Петров е фаворит да наследи Люпко Петрович начело на "Левски", научи bTV. Сръбският специалист е с минимални шансове да запази поста, след като не успя за запише нито една победа от шест мача - два от миналия и четири от настоящия сезон. "Сините" отпаднаха от Лига Европа след две равенства с "Марибор" и спечелиха едва две точки в новото първенство (0:0 с "Монтана" и 2:2 с "Локомотив" Пловдив).

За 16 ч. днес е насрочено извънредно заседание на Управителния съвет, на което ще бъде обсъдено евентуалното уволнение на Петрович. Съществува вариант той да остане до предстоящото дерби с "Лудогорец" в следващия кръг, тъй като времето до сблъсъка в събота е твърде малко. Ако Люпко си тръгне веднага, тимът ще бъде воден от помощниците му Елин Топузаков и Асен Букарев.

Ясен Петров е без ангажименти, след като в средата на юли бе освободен от китайския "Шъдзяджуан". Той водеше тима в продължение на 3 години, а феновете го изпратиха със сълзи на очи на емоционална церемония. В момента 48-годишният наставник се намира в родния Пловдив.

При предишния му престой на "Герена" "Левски" осъществи последния си европейски поход. През сезон 2010/2011 отборът игра в груповата фаза на Лига Европа и бе на косъм от продължаване в следващата фаза.